Archief

 

 


      

 Start
Organisatie
Archief
Foto's  

 


                    


Wie wil er schaatsen in Enschede?
14 november 2012

Wie wil er schaatsen op de kunstijsbaan in Enschede?

Het bestuur van de kunstijsbaan in Enschede heeft ons verzocht te peilen of er belangstelling is bij onze leden om tegen gereduceerd tarief gebruik te maken van de baan in Enschede.

Bij deelname tot 25 personen zijn de kosten 4,50 Euro
Bij deelname boven de 25 personen zijn de kosten 3,50 Euro
Let wel, dit zijn entreekosten op de baan per keer.

Dat is dus exclusief vervoer. Het vervoer dient te geschieden in eigen beheer en voor eigen kosten

Bij voldoende animo wordt de zaak werder onderzocht.

IJsclub Vroomshoop
Dillenburgstraat 6
7681AK Vroomshoop
0546 641434


Ledenvergadering op 28 maart
28 februari 2012


Het bestuur van de IJsclub Vroomshoop nodigt alle leden uit voor de ledenvergadering op woensdag 28 maart 2012, vanaf 20.00 uur in de kantine van de ijsclub in het Zandstuvebos.

Het bestuur kijkt met veel genoegen terug op de afgelopen weken. Het staat buiten kijf dat deze ijsperiode de boeken in gaat met het predicaat “uitstekend”. Dat geldt zeker voor de bezoekersaantallen, maar ook het prima ijsvloertje en niet te vergeten het mooie schaatsweer droegen hieraan bij.

Het bestuur wil iedereen bedanken die naar onze mooie ijsbaan is gekomen. Ook gaat veel dank uit naar de trouwe vrijwilligers die voortdurend in de weer zijn geweest om de mooie ijsvloer in stand te houden. Ten slotte dankt het bestuur de sponsoren die het mogelijk maken de ijsbaan te exploiteren.

Neem voor inlichtingen contact op met secretaris Jehannes Brouwer, ijsclubvroomshoop@rocketmail.com
 


Lindeschool ook zonder ijs actief
24 februari 2012


Klik hier voor een artikel over fit, food en fun

 

 

 

  


IJsbaan gesloten
13 februari 2012

Helaas, het schaatsseizoen zit er weer op. Maar we hebben kunnen genieten van vele dagen mooi schaatsweer, we hebben kunnen genieten van de vele schaatsers die een bezoek brachten aan onze mooie ijsbaan. Hartelijk dank!

De ijsbaan lag er zo glad en glanzend bij vanwege de grote inzet van de vrijwilligers van de IJsclub. Dames en heren, zeer bedankt voor het vele werk door jullie verzet!


School De Linde: It giet oan!
13 februari 2012

Klik hier voor een leuk artikel van Gina van Elburg namens CBS De Linde.

It giet oan!

 

 

 

 


Ook Julian Lukas op het ijs!
10 februari 2012

Ondanks zijn ernstige ziekte heeft Julian Lukas vanmiddag toch even geschaatst op onze ijsbaan. Lees zijn tweet op www.julian4life.nl:

Heey Ik ben vanmorgen naar school geweest En raad eens... Vanmiddag ging ik schaatsen!!! STEMMING: OPGEWONDEN Gr. Julian


Film en foto's!
10 februari 2012

Klik hier voor een filmpje over een schaatsmiddag op de ijsbaan in het Zandstuvebos.

Klik hier voor nóg een filmpje.

Klik hier voor actuele foto's! Op de pagina Foto's staan er nog veel meer.
 


Karel Ekkel stopt ermee
10 februari 2012

Kareltje Ekkel, zoals hij vaak genoemd wordt, schaatste vanmiddag zijn laatste rondjes op de ijsbaan. Daarna liep hij linea recta naar de kantine, deed zijn schaatsen uit en schonk ze aan het bestuur van de IJsclub: "Ik stop ermee", sprak de 82-jarige veteraan kordaat en beslist. Hij hangt de schaatsen 'aan de wilgen' zogezegd.

Karel, bekend van het Snottergat, hier in beeld in een sketch van de Vroomshoopse Revue uit 2009, zorgde ervoor dat aan het Zwolsekanaal, tegenover de Churchillstraat een monument kwam ter herinnering aan de tijd dat hier nog Sluis V in bedrijf was en het Snottergat nog door de Vroomshoopse jeugd werd gebruikt als zwembad. Karel redde de schuiven en het Waterschap Regge en Dinkel zorgde voor de aanleg van het monument.


Scholieren en wethouders op bezoek
10 februari 2012

Vandaag komt als laatste basisschool Nieuwoord schaatsen op de ijsbaan, en daarmee zijn dan alle scholen in groepsverband een middagje op bezoek geweest. De Kennedyschool en school De Linde (lees hier een verslag op Delta FM) hadden een mooie kaart gemaakt - 'it giet oan' - met daarop ook het logo van de IJsclub, en ook De Sleutel had alles pico bello voor mekaar. Complimenten van de IJsclub!

Het bestuur van de IJsclub viel ook op dat de schaatsprestaties van de leerlingen over het algemeen prima in orde waren. Je kon duidelijk zien dat veel scholieren ervaring hadden opgedaan na vier achtereenvolgende jaren waarin er geschaatst kon worden. Een positieve ontwikkeling!

Ook positief was het bezoek van de wethouders Roel Koster en André Idzinga. Het bestuur van de IJsclub stelt het zeer op prijs dat de wethouders kwamen informeren naar de gang van zaken.


Drukke dinsdagmiddag
7 februari 2012

Vanmiddag komen meteen na de middagpauze zo'n 250 leerlingen van de Oranjeschool en de Willibrordusschool naar de ijsbaan. Dat wordt dus een geweldig schaatsfeest met al die kinderen. We wensen alle leerlingen, onderwijzend personeel en begeleiders een fantastische middag toe!

Ook de komende dagen staat bezoek gepland van de basisscholen.


Prachtig schaatsweekend
6 februari 2012

Naar schatting bezochten bijna 1000 bezoekers dit weekend de ijsbaan. Een geweldig succes! De vrijwilligers van de IJsclub zorgden voor een spiegelgladde baan en met het zonnetje erbij, een beschutte baan, een gezellig muziekje, en een warm drankje of hapje in de kantine, werd het een perfect schaatsweekend.

Zondagmorgen werd de ijsbaan een soort Carnavals-nazit. Want zo'n 150 leden van Sportlust en de Loopgroep maakten er samen een mooi schaatsfeestje van. Is hier een nieuwe traditie in de maak?

De komende week zullen alle basisscholen met hun leerlingen een bezoek aan de ijsbaan brengen. Over het algemeen komen de scholieren 's ochtends of vroeg in de middag, dus later op de dag is er ruimte genoeg voor de 'gewone' schaatser.


Geweldige sfeer op de ijsbaan!
4 februari 2012

Het was vanmiddag een drukte van belang op de ijsbaan. Vele fietsen waren gestald en vele auto's stonden geparkeerd, tot aan de bebouwde kom van Vroomshoop toe.

Honderden schaatsliefhebbers vermaakten zich prima op het ijs en warmden zich in de kantine weer op met hete chocolodemelk, of een andere lekkernij.

 

De ijsbaan is vanavond gesloten, maar morgenmiddag kan iedereen er weer terecht vanaf 13.30 uur.

Klik hier voor méér foto's!


Glad en zwart ijs
4 februari 2012

Het ijs op de ijsbaan in het Zandstuvebos in Vroomshoop ligt er prachtig bij en is in puike conditie. Glad en zwart! En met een ijsdikte van zo'n 12 cm, daar zak je dus niet meer doorheen.
Windstil, in de luwte van het bos, zonnetje erbij, het belooft een heerlijke schaatsmiddag te worden vandaag op de ijsbaan aan de Hammerweg, naast het zwembad.

Ook de scholen reageren enthousiast. Veel scholen zullen volgende week de ijsbaan bezoeken, De Schakel als eerste a.s. maandag. Voor zover nog niet gebeurd, overleg even met coördinator Fred Karsten, tel. 0546-641396.
 


De temperaturen lopen hoog op.
1 februari 2012

Bestuur en vrijwilligers lopen zich warm om Vroomshoop en omgeving te voorzien van een mooie ijsbaan.

Gehoopt wordt dat de ijsbaan a.s. zaterdag geopend kan worden voor het publiek. Ondertussen worden de temperaturen nauwkeurig in de gaten gehouden.


(foto: De Koerier)

 


Stand van zaken nieuwbouw
20 december 2011

Zoals u wellicht weet zijn er op dit moment 2 projecten die de aandacht van het bestuur en de vrijwilligers vragen:

Oude materiaal/machinegebouw
In 1e instantie werd besloten om het materiaal/machinegebouw te vervangen door het gebouw van de ter ziele gegane hondenclub Den Ham. Bij het afbreken stuitten we echter op gebreken die met zeer veel moeite en kosten gerepareerd zouden moeten worden. Er is toen besloten om het gebouw te vervangen door een stenen gebouw (mede op advies van deskundigen en sponsor Hein Heun).

De bouwvergunning is door ons ingetrokken met dien verstande dat de sloopvergunning van kracht blijft, zodat u waarschijnlijk, bij goed vriezend weer het oude gebouwtje zult missen. In het nieuwe gebouw komt ook de bestuurskamer.

Voor het nieuwe gebouw wordt een vergunning (wijziging) aangevraagd. Helaas moet daarvoor opnieuw leges worden betaald.
Wij zijn druk bezig om voor de bouw(materiaal) sponsors aan te trekken en hopen het aanstaande voorjaar te beginnen. Hebt u daar ideeën over dan horen wij dat graag.

Nieuwbouw clubhuis
Ook wat betreft de kantine dienen we aan de toekomst te denken, maar zeker ook aan de hoge gasrekening. Daarom gaan we ervan uit dat we daarvoor een stenen gebouw plaatsen. Tijdens een sponsoractie bij de lokale bedrijven hebben we een aantal toezeggingen gekregen om in beide projecten te participeren, met name v.w.b. het materiaal.
Alfred Musters, een jonge veelbelovende architect uit Twenterand heeft al op voorhand gereageerd door ons een tekening te sturen van een clubhuis zoals dat volgens hem er uit zou moeten zien. Graag brengen we die tekening onder uw aandacht.

namens het bestuur,
J. Brouwer


Nieuw e-mailadres
12 november 2011

In verband met de overzichtelijkheid is er voor het secretariaat een nieuw e-mail adres: ijsclubvroomshoop@rocketmail.com

Graag hier uw ijsclubmail naar toe.

Jehannes Brouwer


Verlengen seizoenskaart 16 november a.s.
26 oktober 2011

Beste schaatsliefhebbers,

De ijsbaan in Vroomshoop, aan de Hammerweg in het Zandstuvebos, is vandaag voor de laatste keer dit jaar gemaaid. Dat betekent dat de komende maand de baan weer onder water wordt gezet. Volgens vele ingewijden belooft het dit seizoen een strenge winter te worden, de strengste sinds 15 jaar.

Zoals u wellicht weet zijn wij op de ijsbaan druk bezig met een reconstructie en het vervangen van oude gebouwen. Hiermee zijn we nog niet klaar maar we zijn wel helemaal klaar om u straks op het ijs te verwelkomen.

Wij stellen u daarom ook graag in de gelegenheid om uw seizoenskaart te verlengen voor het komende seizoen 2011-2012. Uiteraard zijn ook nieuwe leden welkom. U ben van harte welkom in de kantine van de ijsbaan op
woensdag 16 november vanaf 19.00 uur. De koffie staat klaar!


Tarieven lidmaatschap t/m de kerstmarkt:

Tot 12 jaar               € 5,00
Vanaf 12 tot 65 jaar € 10,00
65+                        € 5.00

Tarieven lidmaatschap na de kerstmarkt :

Tot 12 jaar               € 10,00
Vanaf 12 tot 65 jaar € 20,00
65+                        € 10,00

 


 

Foto van Felicia
27 december 2010

Felicia stuurde ons deze foto met het verzoek die op de website te plaatsen.

Bij deze!

 


 

 


IJsbaan bij avond
21 december 2010

 

 

 

 

 


Het is zes uur 's avonds. De schaatsers van vanmiddag zijn naar huis en de schaatsers van vanavond komen straks. Ondertussen ligt de ijsbaan er in al zijn verlatenheid feeëriek en sprookjesachtig bij, in het mooie avondlijke donker van het Zandstuvebos.

Ook de komende nacht wordt weer matige vorst verwacht dus ook morgen kan er nog volop worden geschaatst. In de gezellige kantine kun je je lekker opwarmen. Je bent van harte welkom!


IJsbaan is open!
21 december 2010

Vanmiddag om 13.30 uur gaat de ijsbaan weer open! U vindt ons aan de weg van Vroomshoop naar Den Ham, bij de ingang van het zwembad. Via de parkeerplaats komt u op de ijsbaan. 

Hartelijk welkom aan alle schaatsliefhebbers!


IJsbaan ligt er schitterend bij
21 december 2010

De ijsbaan in het Zandstuvebos in Vroomshoop is soms wel eens een dagje later open dan andere ijsbanen uit de omgeving vanwege de beschutte plek middenin het bos, maar als er eenmaal geschaatst kan worden is het meteen een van de allermooiste ijsbanen uit de omtrek. Een schitterend winters decor in het bos, en een prachtige gladde ijsvloer. De vrijwilligers hebben er echt wat moois van gemaakt. Ook vandaag (dinsdag 21 december) is de ijsbaan vanaf half 2 weer open!


Geslaagde stage op koude kerstmarkt
19 december 2010

 

 

 

Jammer dat de ijsbaan nog niet open gaat! Ook wel heel veel sneeuw.
Sophie & ik  hebben van 15:00 tot 18:00 uur op de kerstmarkt geholpen, voor onze maatschappelijke stage (MaS) van het Noordik Vroomshoop. Het was heel gezellig en tegen 18:00 uur ook wel heel koud.

Mellanie Poorterman

  


IJsbaan vandaag niet open
19 december 2010

Ondanks de inzet van zo'n 16 vrijwilligers lukt het vandaag (zondag) niet meer de ijsbaan sneeuwvrij te maken. Wie weet lukt het maandag. Hou deze website in de gaten.
 


IJsbaan misschien zondag open?
18 december 2010

Als de weersomstandigheden gunstig blijven (flink vriezen vannacht en geen/weinig sneeuw) dan is er een kans dat de ijsbaan zondagmiddag open gaat. Hou de website in de gaten!


Zwaar werk
14 december 2010

En opnieuw moesten de ijsmeesters en baanvegers zwaar aan de bak. Het vroor niet alleen maar er viel ook veel sneeuw. Met vereende krachten werd gisteravond met man en macht de ijsbaan van alle sneeuw ontdaan. Dat ging niet helemaal van een leien dakje, want de ijsvloer was niet overal dik genoeg voor de machines, dus moest de helft van de baan met mankracht worden schoongemaakt. Enkele mannen ontdekten dat de ijsvloer hier en daar toch nog te dun was...

Des te meer respect voor alle vrijwilligers, die toch zo veel tijd en zo veel energie stoppen in het onderhoud van de ijsbaan!


IJsclub aanwezig op de kerstmarkt
13 december 2010

Ook de IJsclub Vroomshoop staat met een stand op de kerstmarkt. Kom vooral even langs, we hebben koek en zopie. Normaal houdt de IJsclub van kou, maar op de kerstmarkt zorgen we dat het bij ons lekker warm is: o.a. koffie, chocolademelk of erwtensoep. De kinderen kunnen zich warm houden met een leuk spelletje.
De kerstmarkt is op zaterdag 18 december van 14.00 - 20.00 uur op het Oranjeplein in Vroomshoop (bij het MCC).

Het is de laatste gelegenheid om tegen gereduceerd tarief lid te worden van de IJsclub. Dus benut die kans!


Spanning stijgt opnieuw
13 december 2010

De spanning stijgt, want de temperatuur daalt... Grote delen van het ijs zijn bijna in orde, maar aan de randen en met name bij de opstapplaatsen is het ijs te zwak. We moeten nu afwachten of het vannacht en morgen flink doorvriest. En er moet vooral géén sneeuw vallen. We blijven optimistisch!


Net niet
7 december 2010

"It ken net". Ondanks een ijsvloer van 7 cm. kan het net niet. Er lijkt tussen twee ijslagen in een laagje water te staan. Eén flinke nacht en dag vriezen en we zouden er heel dicht bij zijn. Helaas gaat het op de korte termijn dooien. Op de langere termijn komt er misschien weer een vorstperiode aan. We houden u op de hoogte.
 


Brief van het bestuur
19 november 2010

Klik hier voor de brief van het bestuur. Deze brief ontvangt u wellicht ook per e-mail. Mocht dat niet het geval zijn, geef dan uw e-mailadres dan door aan de webbeheerder.


Persbericht
15 oktober 2010

De IJsclub Vroomshoop hield woensdagavond een geanimeerde jaarvergadering in de gezellige kantine bij de ijsbaan in het Zandstuvebos.

Klik hier voor het persbericht.


Agenda Ledenvergadering
12 oktober 2010

Klik hier voor de agenda van de ledenvergadering op woensdagavond 13 oktober om 20.00 uur in de kantine van de ijsclub


Ledenvergadering
16 september 2010

De IJsclub Vroomshoop houdt op woensdagavond
13 oktober om 20 uur
de jaarlijkse ledenvergadering in de eigen kantine bij de ijsbaan in het Zandstuvebos. Alle leden worden daarbij van harte uitgenodigd. 

Op de agenda staan o.a. een terugblik op de zeer geslaagde festiviteiten rondom het 40-jarig bestaan, die samenvielen met het 150-jarig bestaan van Vroomshoop en die werden gevolgd door een prachtige sneeuw- en ijsrijke winter, waarbij volop geschaatst kon worden op de mooi gelegen en goed onderhouden ijsbaan.

Omdat de politiek de plannen voor de realisatie van een atletiekaccommodatie in het Zandstuvebos in de ‘ijskast’ heeft gezet, wil de IJsclub zich nu vooral op haar eigen toekomst richten. Dat zal moeten leiden tot renovatie of nieuwbouw van de opslagruimten en van het clubgebouw. Ook moet er  worden gewerkt aan verdere verbetering van de ijsbaan en de directe omgeving ervan, en de beveiliging van het complex.

Schaatsliefhebbers kunnen lid worden van de IJsclub tegen gereduceerde prijzen. Dit aanbod is geldig tot en met de Kerstmarkt in december a.s.

 

 

 

 


Einde van het ijsseizoen
20 februari 2010


Momenteel heeft de dooi wederom zijn intrede gedaan. Voor dit seizoen is het nu dan ook over en uit.

Het terrein is volledig opgeruimd, verlichting verwijderd. Ook wordt de baan niet meer met water aangevuld, waardoor de ijslaag langzaam wegzakt naar de bodem en dan verder wegdooit.

De IJsclub Vroomshoop wil u ook graag bedanken voor uw komst naar onze baan en bij voldoende ijs volgende winter hopelijk tot dan !! Bedankt!


 


Voorverkoop seizoenkaarten op 1 december
14 november 2012

Wij maken wij u er graag op attent dat de voorverkoop van seizoenkaarten zal plaatsvinden op zaterdagmorgen 1 december van 10.00 tot 12.30 uur in de kantine van de IJsclub Vroomshoop.

De prijzen zijn in de voorverkoop:
Tot 13 jaar en vanaf 65 jaar: € 5,00 en van 13 t/m 64 jaar: € 10,00.

Wees er op tijd bij, want ná de kerstmarkt op 15 december verdubbelen de prijzen.


Automatisch betalen van de contributie
7 april 2012

De IJsclub Vroomshoop maakt het u nu ook mogelijk de jaarlijkse contributie via automatische incasso te betalen. Dat scheelt u én ons veel tijd en werk. Klik hier voor het machtigingsformulier en stuur dat naar de secretaris. Hartelijk dank!


Vernielingen en diefstal
14 maart 2012

Weer ergerlijke vernielingen en diefstal van kabel op de ijsbaan te Vroomshoop. Vanmorgen werd door een vrijwilliger van de ijsclub Vroomshoop ontdekt dat de vandalen weer eens aan de gang waren geweest.

Materiaal, bestemd voor de nieuwbouw van het materiaalgebouw, werd kapot geslagen. Tegels werden uit de grond getrokken en in het water gegooid. Golfplaten moesten het ontgelden. De afvalcontainer en de vuurton werden in het water gegooid. Kabels voor het nieuwe gebouw werden uit de grond getrokken. Er werd zeker 25 meter grondkabel gestolen.

Het is voor het bestuur en met name voor de vrijwilligers een domper op de ijsvreugde van dit seizoen. Het is ook niet te begrijpen. Waarom doe je zoiets?

De exacte schade is nog niet bekend maar wordt zeker beraamd op enige honderden euro’s. Dat moet weer worden betaald uit de opbrengsten van seizoenkaarten, dagkaarten, sponsorgelden etc. Dus gemeenschapsgeld. Hopelijk worden de daders wakker en betalen de schade.

Uiteraard heeft het bestuur aangifte gedaan bij de politie Twenterand. Deze hebben direct ter plaatse een onderzoek ingesteld.
 Nieuw in het pak
18 februari 2012

Bestuur en vrijwilligers van de IJsclub Vroomshoop konden dankzij de sponsoren worden voorzien van deze fraaie jassen. Klik hier of klik hier voor meer foto's.

Alle sponsoren - u vindt ze verder naar onderen op deze pagina - hartelijk dank!

 

 

 

De vrijwilligers van de IJsclub Vroomshoop zijn verdrietig over de dooi, maar blij met hun nieuwe warme jas!

 

 

 

 

 


Laatste schaatsmiddag...
12 februari 2012

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Ook vandaag kan er nog geschaatst worden! Maar dat zal dan waarschijnlijk ook de laatste keer zijn deze winter. Dus benut die kans en ga vanmiddag nog één keer schaatsen op de mooie beschutte ijsbaan in het Zandstuvebos. Vanaf 13.30 uur kun je daar weer terecht.

Zie voor openingstijden en entreeprijzen in de linker kolom, uitgebreidere informatie op de pagina Organisatie. De ijsbaan is vanavond gesloten.

Wij wensen u veel schaatsplezier. Wilt u een reactie achterlaten? Ga dan naar het gastenboek.

Eén rood blokje is 1 cm ijs.

 

 


Glanzende ijsvloer
1 februari 2012

De ijsvloer ligt er glanzend en spiegelglad bij. Dat gevoegd bij de beschutte omgeving van de ijsbaan, middenin het Zandstuvebos, maakt de ijsbaan tot een ideale gelegenheid de schaatssport te beoefenen. En nu maar hopen op aanhoudende vorst. Let op de ijsmeter hieronder!

Voor méér foto's klik hier.

 

 


Laat uw seizoenskaart thuissturen
4 december 2011

Geachte schaatsliefhebbers,

Op zaterdag 3 december 2011 heeft weer een aantal mensen een seizoenskaart bij de kantine van IJsclub Vroomshoop opgehaald. Helaas zijn nog niet alle kaarten opgehaald.

Mocht u uw kaart ook nog niet hebben opgehaald, dan kunt u uw seizoenskaart thuisgestuurd krijgen, door het verschuldigde bedrag op de bankrekening van de IJsclub te storten.

Tot en met 11 jaar: € 5,00
Vanaf 12 - 65 jaar: € 10,00
Vanaf 65+           : € 5,00

Na de kerstmarkt wordt het bedrag verdubbeld, dus wees er op tijd bij.
Het rekeningnummer van de IJsclub Vroomshoop is Rabo 140556419.

Hebt u nog vragen of wensen? Het e-mailadres van het secretariaat is ijsclubvroomshoop@rocketmail.com

Jehannes Brouwer, Dillenburgstraat 6, 7681 AK Vroomshoop
T 0546-641434, M 06-31995782


Tweede zitting verlenging seizoenkaarten
24 november 2011

De tweede zitting om de seizoenkaarten tegen gereduceerd tarief te verlengen vindt plaats op op
zaterdag 3 december vanaf 10.00 uur op de ijsbaan.


Actieve ijsclub zoekt sponsors
23 augustus 2011

De IJsclub Vroomshoop draait al weer een paar jaar op volle toeren. Vrijwilligers zorgen dag en nacht voor een mooie vloer. We beschikken inmiddels over een moderne sneeuwmachine om snel en efficiënt de sneeuw op de kant te spuiten.

Ook qua infrastructuur zijn er veel activiteiten. Dit jaar krijgen we de beschikking over het gebouw van de hondenclub in Den Ham. Bij gebrek aan belangstelling moet deze vereniging helaas verdwijnen.

In de loop van volgend jaar zal er een reconstructie van de ijsbaan plaatsvinden. De grote oppervlakten bij de bochten zullen worden afgesneden. De bedding van de baan wordt op de originele diepte gebracht zodat het ijs contact kan houden met het grondwater voor een stevige ijsvloer zonder lucht ertussen. Met de uitgegraven grond zal een pad rondom de ijsbaan worden gemaakt waardoor er beter toezicht kan worden gehouden (veiligheid) en machines rondom de baan kunnen worden ingezet zonder dat ze op het ijs komen (bijvoorbeeld sproeien).

Een grote wens die er bij de medewerkers leeft is een stenen clubgebouw annex kantine. Hiervoor is geld nodig ondanks het feit dat vrijwilligers veel in eigen beheer doen. Vandaar dat er een sponsoractie is opgezet om de financiering rond te krijgen. Er zullen 250 bedrijven in Vroomshoop worden aangeschreven om te vragen of ze meedoen.

Ook u kunt natuurlijk uw medewerking toezeggen en stuur uw reactie naar Jehannes Brouwer


Geboren: Veerle!
29 juni 2011

Hartelijk dank voor de heerlijke krentenwegge!

Johnny, Henriëtte,
Cyriel, Mick en Veerle Bakker

 

 

 


 


Schaduwen
27 december 2010

Schaduwen over het ijs, de dooi lijkt in te vallen....

 

 

 

 

 

 

 


Diverse foto's

Klik hier voor diverse foto's uit het schaatsseizoen 2009-2010


40-jarig jubileum 2009

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Schaatsen op de ijsbaan 2010 

 

 


Schaatsen op
de ijsbaan 2010

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Schaatsen op het kanaal 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Toch nog weer nieuw kansen?
8 februari 2010

De weersvoorspellingen spreken opnieuw van een vorstweek.
We hopen natuurlijk dat deze lang genoeg doorzet om het water op de ijsbaan weer om te zetten in een mooie ijslaag. Het is afwachten.

Momenteel ligt er een flinke hoeveelheid water op, maar we hadden al een mooi pakket ijs liggen. Hopelijk vriest de baan de komende dagen genoeg aan om een goede betrouwbare baan te krijgen.

We houden u op de hoogte.


Helaas, ijsbaan gaat niet open
4 december 2010

Hoewel het ijs hier en daar wel de gewenste dikte heeft, zitten er toch te veel zwakke plekken in. Het is dus onverantwoord de ijsbaan open te stellen. Helaas!

Jammer van het vele werk dat verricht is. Maar we blijven positief en hopen op een volgende vorstperiode!


Hulp-ijsmeesters
3 december 2010

Dankzij Rick en Bastiaan Dubbink van de Hammerweg is het gelukt de ijsbaan sneeuwvrij te maken. Daar waar de machines te zwaar waren, hebben deze hulp-ijsmeesters met veel handkracht het ijs van sneeuw ontdaan. Ook Jeffrey de Lange heeft ons geweldig geholpen.

Het bestuur is ook flink onder de indruk van de inzet van de vele vrijwilligers, die kans hebben gezien de ijsbaan winterklaar te maken. De natuur moet nu de rest doen; wat dat betreft moet niet alleen de Goedheiligman maar ook de IJsheiligman ons een handje helpen...


Wie weet lukt het nog...
3 december 2010

We hebben de gehele baan machinaal schoongemaakt. Dat is geweldig gelukt, ijsdiktes variëren van ca. 55 mm tot wel 75 mm!
Niet te vroeg juichen, maar er zijn toch nog kansen, beter dan we hadden verwacht. We houden je/u op de hoogte via deze website!
 

Nog geen betrouwbaar ijs
2 december 2010

Alle sneeuw is verwijderd en de baan is opgespoten, sommige stukken vanaf de eilanden. Resultaat is op het eerste gezicht goed, 35 mm ijs. Nu nog een stevige nachtvorst en we kunnen wellicht nog meer bereiken.

Helaas is het ijs nu nog niet betrouwbaar, het betreden van het ijs levert gegarandeerd een nat pak en een groot wak op. We houden je/u op de hoogte!
 

Geluid verbeterd
7 november 2010

 

 

 

 

 

 

Er is weer hard gewerkt aan de verbetering van de ijsbaan. Het gebied is verder opgeschoond, er is een glijbaantje aangelegd waarop kinderen kunnen sleeën, en het geluid is verbeterd (gerichter, en beter over de baan verdeeld). Zie onderstaande foto's.


Werkzaamheden rondom de ijsbaan
6 oktober 2010

Er wordt druk gewerkt om de ijsbaan weer winterklaar te maken. De bosschage op de eilandjes wordt uitgedund, waardoor het zicht over de gehele ijsbaan wordt verbeterd. Daarmee voldoet de ijsbaan aan de technische eisen van de KNSB en mogen er wedstrijden worden verreden. En ook langs de randen van de ijsbaan vinden kapwerkzaamheden plaats opdat de ijsvloer 's winters minder last heeft van overhangende takken en het water sneller kan bevriezen.

 

 

 


Marèl Titsing 8000e bezoeker
19 februari 2010

Marèl meldde zich nietsvermoedend met haar moeder bij de kassa van de ijsbaan.  Daar werd ze opgewacht door voorzitter Fred Karsten, die haar vertelde dat ze de 8000e bezoeker van de mooi gelegen ijsbaan in het Zandstuvebos was.

Dat leverde haar een mooie muts van sponsor Hein Heun op, een gratis jaarkaart van de ijsbaan én een beker ranja in de kantine.

Marèl is zes jaar oud en zit in groep drie van basisschool De Schakel. Ze vindt schaatsen ‘gewoon mooi’ . Ze blijkt al heel goed te kunnen schaatsen, want ze heeft al veel geoefend op haar skeelers.

Voorzitter Karsten is zeer verguld met de duizenden bezoekers.  De scholen hebben massaal de ijsbaan bezocht, en ook werden vele (groot)ouders met hun (klein)kinderen gesignaleerd. Uiteraard komen ook de baantjestrekkers volop aan hun trekken op de perfect onderhouden ijsbaan. En in de gezellige kantine kun je na afloop weer helemaal op temperatuur komen.

Het prachtige schaatsseizoen is nu bijna voorbij, maar Fred Karsten rekent erop dat ook volgend jaar de ijsbaan weer volop in gebruik zal zijn. ‘We hebben met onze groep vrijwilligers heel veel werk verzet en hopen daar ook volgend jaar op voort te bouwen’, aldus Karsten.

Klik voor meer foto's van Marèl hier.


De nieuwe sneeuwblazer
11 februari 2010


Klik hier voor nog veel meer foto's.

En klik hier voor een kort filmpje.

 

 

 

 

 


IJsclub Vroomshoop klaar voor de volgende ijstijd

De actieve ijsclub Vroomshoop is dag en nacht in touw om de ijsbaan sneeuwvrij te houden.
De ijsbaan in het Zandstuvebos ligt er dan ook spic en span bij.

De ijsbaan in Vroomshoop is weer helemaal klaar voor een volgende ijstijd.  Nadat de afgelopen dagen veel verse sneeuw  was gevallen, kwamen de mannen van de actieve ijsclub Vroomshoop weer snel in actie om de ijsbaan ijsvrij te maken. En dat is gelukt. De pas aangeschafte sneeuwblazer bewees daarbij goede diensten.

Vele uren werden gemaakt om de klus te klaren, zelfs een enkele nacht werd doorgewerkt. Terwijl Vroomshoop vredig op een oor lag, waren de mensen van de ijsclub de hele nacht in de weer om de ijsbaan sneeuwvrij te maken.

Voorzitter Fred Karsten is dan ook zeer tevreden over de inzet van zijn mensen. Maar hij is ook zeer te spreken over de bezoekersaantallen aan zijn ijsbaan , die zo mooi gelegen is in de Zandstuve. Meer dan 800 basisschoolleerlingen kwamen schaatsen of sleeën, bijna 6000 bezoekers passeerden de kassa, en meer dan 20.000 mensen bezochten de website www.ijsclubvroomshoop.nl voor de laatste informatie over de toestand van het ijs.

‘Als er nog meer sneeuw komt, maken we een langlaufloipe in het Zandstuvebos’, aldus een enthousiaste Karsten, ‘en voor de après-ski’ kan men prima terecht in de kantine van onze ijsclub’.  Maar hij maakt gauw duidelijk dat schaatsen op de ijsbaan toch de eerste prioriteit heeft.

Of het zover gaat komen is echter de vraag, want de weersvooruitzichten voor de korte termijn zijn niet zo gunstig voor de ski- en schaatssport in het Zandstuvebos.  Maar regeren is vooruitzien, en daarom is de ijsbaan weer helemaal klaargemaakt voor een nieuwe toeloop van enthousiaste schaatsers.
 


IJsbaan is open
12 februari 2010

Momenteel is de ijskwaliteit uitermate goed. We kunnen zelfs stellen dat dit het beste ijs van het hele jaar is.

Weliswaar ging het absoluut niet vanzelf. Alle lof gaat dan ook uit naar alle mensen van het baanonderhoud die woensdag weer tot in de nacht bezig zijn geweest de zo'n 200.000! liter sneeuw van de baan af te krijgen.
Gedeeltelijk kan dit met machines, maar veel is ook gewoon handwerk met schoppen en kruiwagens.

Toch levert al dit intensieve werk voor u het prachtigste ijs uit de omtrek op. Combineer dit met onze mooie diepe ligging  in het bos waardoor u heerlijk uit de koude, gure wind kunt schaatsen, en u beleeft schaatsen op natuurijs op z'n best.

Kom langs, en beleef het zelf !!!

Raadpleeg voor de actuele informatie over de ijsbaan altijd deze website.


 

 

 

Start                                                             Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 18 januari 2013